Először a sertéshúst csíkokra vágunk, majd 10 dkg teavajon megpirítjuk egy nagyobb fazékban. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, és együtt pároljuk őket körülbelül 10 percig. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal, és apróra vágott kaporral, hogy az ízek jól összeérjenek. Az így elkészült alapot felöntjük kb. 4 liter vízzel, és felforraljuk.
A gombócokhoz 50 dkg darált húst összedolgozunk 15 dkg zsemlemorzsával, 3 egész tojással, és ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal, valamint apróra vágott kaporral. A húsos masszából olajos kézzel gombócokat formázunk, amelyeket óvatosan a forró levesbe engedünk. Miután a gombócok megfőttek, a leves sűrítéséhez rántást készítünk.
A rántáshoz a maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Amikor a rántás aranybarna, felöntjük tejföllel, és simára keverjük. A tejfölös rántást óvatosan a leveshez adjuk, majd jól elkeverjük, hogy besűrítse a levest.
A végeredmény egy ízletes, laktató leves lesz, amely a fűszereknek és a kapornak köszönhetően különleges aromát kap. Jó étvágyat!