Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Kapros palóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kapros palóc leves egy klasszikus magyar fogás, amely tartalmas, mégis frissítő ízvilágot kínál. A sertéshús, a burgonya és a zöldbab laktató alapot ad, míg a kapor és a tejföl különlegesen könnyeddé teszi az ételt. Ideális választás egy kiadós ebédhez, ha egy ízes, hagyományos levesre vágyunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és a babérleveleket is beletesszük. Kevés vízzel felöntve addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük az egészet.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, majd a leveshez adjuk. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, és pár percig még lassan forraljuk.

Végül apróra vágott friss kaporral meghintjük, és forrón tálaljuk.

Tipp

Aki savanykásabb ízt szeretne, kevés citromlevet is csepegtethet a levesbe. Friss, ropogós kenyérrel vagy házi pogácsával kínálva igazán kiadós fogás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is