Elkészítése
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és a babérleveleket is beletesszük. Kevés vízzel felöntve addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük az egészet.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, majd a leveshez adjuk. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, és pár percig még lassan forraljuk.
Végül apróra vágott friss kaporral meghintjük, és forrón tálaljuk.
Tipp
Aki savanykásabb ízt szeretne, kevés citromlevet is csepegtethet a levesbe. Friss, ropogós kenyérrel vagy házi pogácsával kínálva igazán kiadós fogás.
