Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros palóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • bors
  • 3 darab babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 szál kapor

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és a babérleveleket is beletesszük. Kevés vízzel felöntve addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük az egészet.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, majd a leveshez adjuk. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, és pár percig még lassan forraljuk.

Végül apróra vágott friss kaporral meghintjük, és forrón tálaljuk.

Tipp

Aki savanykásabb ízt szeretne, kevés citromlevet is csepegtethet a levesbe. Friss, ropogós kenyérrel vagy házi pogácsával kínálva igazán kiadós fogás.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-paloc-leves/