Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros pulykaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy doboz tejföl
  • kapor (lehet szárított is)
  • só
  • bors

Elkészítése

A sárgarépát és a póréhagymát karikákra vágjuk, a pulykahúst kisebb kockákra daraboljuk.

Egy nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, majd a sárgarépát fedő alatt párolni kezdjük. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a póréhagymát és a zöldborsót. Sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk kaporral.

Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, és felengedjük annyi vízzel vagy csontlével, amennyi levest szeretnénk készíteni. Az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús teljesen átfő.

A tejfölt egy külön tálban simára keverjük, majd hőkiegyenlítéssel (a levesből apránként hozzáadva) a leveshez öntjük, és alaposan elkeverjük. Szükség szerint utánízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint még egy kevés kaprot adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-pulykaleves/