Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Kapros spárgaleves halgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kapros spárgaleves halgombóccal frissítő és különleges fogás, amely egyszerre könnyű és laktató. A zöld spárga, a kapor és a tonhalból készült gombóc ízei harmonikusan egészítik ki egymást, a tejszínes-tejfölös alap pedig selymes krémességet ad a levesnek.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Halgombóchoz

Leveshez

Elkészítése

Halgombóc:

A tonhalkonzervet szűrőben lecsepegtetjük, majd villával összetörjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A vizet felforraljuk, ételízesítőt adunk hozzá, majd a masszából formázott kisebb gombócokat beletesszük. Mérsékelt lángon 3–4 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük és melegen tartjuk. A főzőlevet félretesszük, mert a leves alapja lesz.

Zöldségek előkészítése:

A spárgát meghajlítjuk, a fás végeit letörjük és félretesszük az alapléhez. A szárát kisebb darabokra vágjuk, a spárgafejeket külön tesszük. A vöröshagymát és a kaprot finomra aprítjuk.

Leves elkészítése

Egy edényben vajat és olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a félretett fás részeket, meghintjük kaporral, majd felöntjük a halgombóc főzőlevével. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és puhára főzzük.

Ezután hozzáadjuk a félretett spárgafejeket és pár percig főzzük (amíg megpuhulnak). A spárgafejeket és a vastag szárrészeket kiszedjük (utóbbit kidobjuk), a fejeket félretesszük.

A leveshez adjuk a tejfölt és a tejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy selymes állagot kapjunk.

Befejezés és tálalás:

A levesbe visszatesszük a spárgafejeket és a halgombócokat, majd óvatosan átmelegítjük, de már nem főzzük tovább.

Tálaláskor tányérba szedjük a levest és a gombócokat, végül apróra vágott friss kaporral megszórva kínáljuk.

Tipp:

A halgombóc készülhet más halféléből is, például lazacból vagy harcsából. Ha könnyedebb levest szeretnénk, a tejfölt el is hagyhatjuk és csak tejszínnel sűríthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is