Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros tejfölös csirkegombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált csirkehús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 0,5 db zeller
  • kapor
  • petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • Erős Pista
  • tejföl

Elkészítése

A hagymákat összevágjuk a zöldség zöldjével együtt, majd kevés libazsíron megfuttatjuk. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Amikor már félpuhára főtt, a darált húst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, kaporral és apróra vágott hagymákkal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle, és a forró levesbe tesszük. Amikor a gombócok megpuhultak, tejfölös habarással behúzzuk a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-tejfolos-csirkegomboc-leves/