Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-tejszínes gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 kk kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.

Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.

Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.

Összeturmixoljuk.

A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-tejszines-gombaleves/