Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Kapros-vargányás húsgombócleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg darált sertéscomb 1 evőkanál jázminrizs 3 darab sárgarépa 2 darab petrezselyemgyökér egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó egy fél marék friss vargánya 2 db koktél paradicsom 3-4 szelet paprika 1 fej hagyma 1 dl tejföl 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt petrezselyemzöld egy csokor zöld kapor só bors 1 evőkanál olaj […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2014.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 evőkanál jázminrizs
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó
  • egy fél marék friss vargánya
  • 2 db koktél paradicsom
  • 3-4 szelet paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
  • petrezselyemzöld
  • egy csokor zöld kapor
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 diónyi vaj


Elkészítése:

A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, egy teáskanálnyi apróra vágott zöld kaporral, hozzáadjuk a megmosott rizst és jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis húsgolyókat készítünk.

Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük az egész hagymát , sózzuk. Amikor forr a víz belerakjuk a gombócokat. Közben egy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a vajat, majd a karikára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és dinszteljük.

Két- három perc múlva beletesszük az apróra vágott vargányát, megfonnyasztjuk és rászórjuk a lisztkeveréket, ezzel jól megforgatjuk, majd felengedjük 2 dl hideg vízzel.

Amikor felforr hozzáöntjük a húsgombóchoz ( én ilyenkor kidobom az ízesítésre szánt hagymát a fazékból), majd fűszerezzük egy kis borssal, beleteszünk néhány paprika szeletet, koktél paradicsomot, valamint apróra vágott kaprot és petrezselyem zöldet.

Együtt főzzük, ameddig megpuhul a zöldség, a borsót csak a végén tesszük bele és készre főzzük. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a levesünkhöz, jól kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Vargánya helyett lehet használni szárított erdei gombát, vagy friss csiperkét.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is