Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Kapros zöldbableves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg vajbab 3 ek olaj 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 0,5 citrom leve 1 dl görög joghurt 1 babérlevél 1 szál rozmaring 1 ek liszt Gombóchoz: 25 dkg darált hús 1 vöröshagyma 1 kk só 1 tojás 1 kevés cayenne bors 1 tk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg vajbab
  • 3 ek olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 0,5 citrom leve
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 1 ek liszt

Gombóchoz:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 tojás
  • 1 kevés cayenne bors
  • 1 tk vágott kapor
  • 2 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:

Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük.

A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor erre nincs szükség.

A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.

A gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókból, és félretesszük a hűtőbe.

A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Pár perc párolódás után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel. A babérlevelet és a kakukkfüvet beledobjuk.

Amikor felforr, kissé takarékra vesszük, a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük óvatosan. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok.

A babért eltávolítjuk. A joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá hőkiegyenlítés céljából. Majd visszaöntve az egészet, behabarjuk a levest. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen.

Citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is