Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-zöldbabos spárgaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 25 dkg zöldbab (pl fagyasztott)
  • 1 csokor kapor
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 7 dl víz

Elkészítése

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).

Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.

Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat és pár perc alatt főzzük roppanósra.

Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-zoldbabos-spargaleves/