Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Karalábé gombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 7–8 literes lábasba annyi olajat teszünk, hogy a karalábét meg tudjuk benne párolni. Amikor összeesik, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint adunk hozzá egy kevés ételízesítőt és pirospaprikát. Ezután az edényt vízzel feltöltjük körülbelül háromnegyedig, és felforraljuk. Közben a húsgombócokat a szokásos módon készítjük el. A rizst félpuhára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A megtisztított karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 7–8 literes lábasba annyi olajat teszünk, hogy a karalábét meg tudjuk benne párolni. Amikor összeesik, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint adunk hozzá egy kevés ételízesítőt és pirospaprikát.

Ezután az edényt vízzel feltöltjük körülbelül háromnegyedig, és felforraljuk.

Közben a húsgombócokat a szokásos módon készítjük el. A rizst félpuhára főzzük, majd összekeverjük a darált hússal, tojássárgájával, reszelt vöröshagymával, sóval és egy kevés borssal. A forrásnak induló karalábés alapba belehelyezzük a gombócokat. Lassú tűzön, körülbelül 30 perc alatt megfőnek – amikor feljönnek az edény aljára, elkészültek.

Ha levesként szeretnénk tálalni, akkor a tejfölös habarást kevés liszttel készítjük. Ha főzelékként kínálnánk, akkor értelemszerűen több liszttel sűrítjük. Mindkét változat finom, pikáns ízű lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is