Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábé gombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg karalábé
  • 50 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • vegeta
  • őrölt pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • olaj
  • finomliszt

Elkészítése

A megtisztított karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy 7–8 literes lábasba annyi olajat teszünk, hogy a karalábét meg tudjuk benne párolni. Amikor összeesik, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint adunk hozzá egy kevés ételízesítőt és pirospaprikát.

Ezután az edényt vízzel feltöltjük körülbelül háromnegyedig, és felforraljuk.

Közben a húsgombócokat a szokásos módon készítjük el. A rizst félpuhára főzzük, majd összekeverjük a darált hússal, tojássárgájával, reszelt vöröshagymával, sóval és egy kevés borssal. A forrásnak induló karalábés alapba belehelyezzük a gombócokat. Lassú tűzön, körülbelül 30 perc alatt megfőnek – amikor feljönnek az edény aljára, elkészültek.

Ha levesként szeretnénk tálalni, akkor a tejfölös habarást kevés liszttel készítjük. Ha főzelékként kínálnánk, akkor értelemszerűen több liszttel sűrítjük. Mindkét változat finom, pikáns ízű lesz.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karalabe-gomboccal/