Elkészítése
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1-2 kanál olaj
- 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 ek liszt
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
Daragaluskához:
- 5 ek búzadara
- só
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 tojás
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!
10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.

