Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Karalábé leves daragaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leveshez: 2-3 szál sárgarépa 1 nagyobb karalábé 1-2 kanál olaj 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is) 1 kisebb fej vöröshagyma 1-2 ek liszt só, bors 1 tk fűszerpaprika 1 ek vágott petrezselyemzöld Daragaluskához: 5 ek búzadara só 1 ek olvasztott vaj 1 tojás Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2017.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb karalábé
  • 1-2 kanál olaj
  • 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 ek liszt
  • só, bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld

Daragaluskához:

  • 5 ek búzadara
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás


Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!

10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is