Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábé leves daragaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb karalábé
  • 1-2 kanál olaj
  • 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 ek liszt
  • só, bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld

Daragaluskához:

  • 5 ek búzadara
  • só
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás


Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!

10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karalabe-leves-daragaluskaval/