Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Karalábé leves medvehagymás húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma 1 nagy zsenge karalábé 2 szál répa 1,5 liter húsleves 25 dkg darált sertéshús 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál rizs só bors 1 kis pohár tejföl 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika 8 szál medvehagyma 3 evőkanál étolaj 1 szelet pritamin paprika Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy zsenge karalábé
  • 2 szál répa
  • 1,5 liter húsleves
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál rizs
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 8 szál medvehagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 szelet pritamin paprika


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az kis kockára vágott karalábét, 1 szelet apróra vágott pritamin paprikát és a felszeletelt sárgarépát. Felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel. Ha nem elég ízes a húsleves, akkor sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a finomra vágott medvehagymát, a rizst, a felaprított petrezselyem felét, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és beletesszük a lobogó levesbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul.

A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez. Még 2 percig főzzük, rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálalhatjuk.

[box style=”info”]A húslevest korábban készítettem és megmaradt, így lefagyasztottam. Ha nincs kész húslevesünk, lehet leveskockával is helyettesíteni.

Medvehagymát többet szoktam venni szezon időszakban, tavasszal és megtisztítva apróra vágva a fagyasztóba kis adagokba elteszem, így egész évben tudom használni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is