Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Karalábéleves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes méretű zsenge karalábé 30 dkg darált sertéshús 1 ek apróra vágott póré-, vagy vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 ek rizs só bors 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 tk rozsliszt 1 tk fehérliszt 2 csipet csombor (borsikafű) 1 mk piros őrölt paprika 3 szál fokhagymaszár 1 ek olaj 1 szelet tévé […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.01.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű zsenge karalábé
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 ek apróra vágott póré-, vagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek rizs
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk rozsliszt
  • 1 tk fehérliszt
  • 2 csipet csombor (borsikafű)
  • 1 mk piros őrölt paprika
  • 3 szál fokhagymaszár
  • 1 ek olaj
  • 1 szelet tévé paprika
  • 1 kisebb paradicsom

Elkészítése:

A karalábét pucoljuk meg és vágjuk fel kockákra. Az apróra vágott póré-, vagy vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg. Sózzuk, borsozzuk, csomborral ízesítsük, majd öntsük fel 1 liter vízzel.

Tegyük a vízbe a paprikát és a paradicsomot is, és hagyjuk felforrni a vizet. Közben készítsük el a gombócokat.

Húsgombóc készítése:

A darált húshoz hozzáadjuk az aprított fokhagymaszárat és a rizst. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel, pirospaprikával és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk, és apró gombócokat formázunk vizes kézzel a masszából.

A közben felforrt, lobogó levesbe beletesszük a húsgombócokat. Mérsékelve a lángot addig főzzük, amíg a gombócok és a karalábé is megfő.

A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is elkeverjük. Merjünk hozzá a forró levesből 1 merőkanálnyit (hőkiegyenlítés), keverjük össze, majd a leveshez adva habarjuk be.

Pár perc alatt összeforraljuk, és ha szükséges, még ízesítünk a levesen, majd tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is