Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Karalábéleves karamellizált karalábékockákkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej karalábé 5 dkg vaj 1 ek olívaolaj 1 kis vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma kevés petrezselyemzöld lestyán 200 g főzőtejszín csipetnyi só kevés frissen őrölt bors 1 kk szorbit (cukor) fél liter csont-, vagy zöldségleves alaplé Elkészítése: A karalábét kockára, vagy hasábra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk (karamellizáljuk) egy serpenyőben. Fazékban az aprított […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • lestyán
  • 200 g főzőtejszín
  • csipetnyi só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 kk szorbit (cukor)
  • fél liter csont-, vagy zöldségleves alaplé


Elkészítése:

A karalábét kockára, vagy hasábra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk (karamellizáljuk) egy serpenyőben.

Fazékban az aprított hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj és a vaj keverékén. Hozzáadjuk a pirított karalábé nagyobb részét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés szorbittal ízesítjük. Addig főzzük, míg a karalábédarabok megpuhulnak, de nem főnek szét, hanem kockákban maradnak. A lét vízzel pótoljuk.

Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Apróra vágott petrezselyemzöldet, pici lestyánt adunk hozzá, és friss borsot őrlünk a levesbe.

Tálalás előtt a megmaradt, karamellizált karalábéval, és kevés petrezselyemzölddel szórjuk meg a leves tetejét.

Ha ügyesek voltunk, a karamellizált karalábé kockák ressek maradnak, enyhén ropoghatnak a fogyasztás közben.

Levesünkben megtalálható a karamell édeskés, a leves fűszeres, sós, borsos, krémes íze mellett, a karalábé enyhe roppanóssága is.

[box style=”info”]Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény.

Bevallom, apró trükköt vetettem be a látvány kedvéért, ugyanis külön pirítottam meg a karalábékockákat, majd a tálaláshoz szintén külön a hasábra darabolt karalábét, mely látványosabb volt a leves tetején. De az élvezeti értéke ugyanakkora volt így is!

De a látvány, mint tudjuk fokozza az ízeket, így gondolom megbocsájtható turpisságom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is