Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes méretű zsenge karalábé 30 dkg darált sertéshús 1 ek apróra vágott póréhagyma, vagy vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 ek rizs só bors 1 dl  tejföl 1 dl tejszín 1 tk rozsliszt 1 tk fehér liszt 2 csipetnyi csombor (borsikafű) 1 mk piros őrölt paprika 6 szál medvehagyma 1 ek olaj 1 szelet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2015.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű zsenge karalábé
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 ek apróra vágott póréhagyma, vagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek rizs
  • bors
  • 1 dl  tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk rozsliszt
  • 1 tk fehér liszt
  • 2 csipetnyi csombor (borsikafű)
  • 1 mk piros őrölt paprika
  • 6 szál medvehagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 szelet tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom

Elkészítés:

A karalábét megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveleket félretesszük.

Felaprítjuk a póréhagymát, egy nagyobb edényben kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a karalábét, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral  ízesítjük, majd ráöntünk 1 liter vizet.

Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat .

Húsgombócok készítése:

Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a medvehagymával, a rizzsel, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel és a mokkáskanál pirospaprikával, valamint  a petrezselyemmel. A kész masszából kis gombócokat formázunk, és nedves kézzel beletesszük a  lobogó levesbe.

Belerakjuk a  felvágott karalábélevelet is. Addig főzzük lassú tűzön (időnként nagyon óvatosan keverjük meg), amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. A tejfölből  a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk pár percig rotyogni, ha szükséges utána ízesítünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is