Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 fej karalábé (kb 85 dkg)
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál folyékony édesítő
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A karalábékat megpucoljuk, tetszés szerint vékonyabb csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük.

A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lecsepegtett karalábét, majd hozzáadjuk az édesítőt, beletesszük a petrezselyemzöld felét, a sót, kicsit pirítjuk, megszórjuk a liszt felével, ezzel is tovább pirítjuk, majd hozzáöntünk 2 l vizet és készre főzzük.

A maradék liszttel a tejszínt és a tejfölt jól összekeverjük, 1 l hideg vízzel simára keverjük, majd a forró léből szedünk rá, összekeverjük és szűrőn keresztül visszaöntjük az egészet a levesbe.

Jól felfőzzük, utánízesítünk és a maradék petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/karalabeleves-tejszines-tejfolos-habarassal/