Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg sárgabarack
- 6 ek. cukor
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 ek tejföl
- 1 csomag banánpuding
Elkészítése:
A 6 ek. cukrot a vajon karamellizáljuk, ha barna hozzáadjuk az előzőleg forró vízben leforrázott, héjától lehúzott barackot.
Kevés vizet öntünk hozzá, és kicsit főzzük. Aztán összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, felöntjük kb. 7 dl. vízzel, és felfőzzük.
A pudingport a tejszínnel, és a tejföllel elkeverjük, a baracklevesből kiveszünk egy kicsit és hozzáadjuk, elkeverjük. Majd a többi leveshez öntjük. Össze főzzük. Hűtve tejszínhabbal tálaljuk.
[box style=”info”]Készíthetjük tejszín vagy vanília pudinggal is, de a banánpudinggal a legfinomabb szerintünk. :-)[/box]


