Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellizált sárgabarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sárgabarack
  • 6 ek. cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek tejföl
  • 1 csomag banánpuding


Elkészítése:

A 6 ek. cukrot a vajon karamellizáljuk, ha barna hozzáadjuk az előzőleg forró vízben leforrázott, héjától lehúzott barackot.

Kevés vizet öntünk hozzá, és kicsit főzzük. Aztán összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, felöntjük kb. 7 dl. vízzel, és felfőzzük.

A pudingport a tejszínnel, és a tejföllel elkeverjük, a baracklevesből kiveszünk egy kicsit és hozzáadjuk, elkeverjük. Majd a többi leveshez öntjük. Össze főzzük. Hűtve tejszínhabbal tálaljuk.

[box style=”info”]Készíthetjük tejszín vagy vanília pudinggal is, de a banánpudinggal a legfinomabb szerintünk. :-)[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/karamellizalt-sargabarack-kremleves/