Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiol krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiolrózsa
  • 2 burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • késhegynyi bors
  • 2 dl tej
  • 1 leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl víz
  • 3 dkg vaj


Elkészítése:

A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel és puhára főzzük.

Botmixerrel pépesítjük és a főzőtejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruscettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük.
[box style=”info”]Nagyon finom hűsítő és egészséges tavaszi leves.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiol-kremleves-2/