Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Karfiol krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj 4 gerezd zúzott fokhagyma 1 nagy fej hagyma, apróra vágva 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva 2 sárgarépa, apróra vágva 0,5 l tyúkhúsleves alaplé 1 fej karfiol (rózsáira szedve) 1/2 főzőtejszín 1 teáskanál só 1/2 teáskanál őrölt fekete bors késhegynyi őrölt szerecsendió 1 kis csokor friss petrezselyemzöld Elkészítése: A hagymát és fokhagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.09.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
  • 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
  • 1/2 főzőtejszín
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld


Elkészítése:

A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.

Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.

Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.

Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.

Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.

Pirított zsemlekockákkal tálaltam.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is