Elkészítése
A levelek vastag ereit vágjuk le, a zsenge levélrészeket tartsuk meg, majd mossuk át.
A vajban keverjük el a fűszereket, majd forgassuk bele a karfiolt.
Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk szép aranybarnára minden oldalát a karfiolnak. Nem kell, hogy a serpenyőben süljön teljesen át, mert a levesben fogjuk teljesen puhára főzni.
Amíg a karfiolrózsák pirulnak, addig kevés vajon dinszteljük meg hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és zöld leveleket.
Főzzük puhára a karfiolt és burgonyát kb 15-20 perc alatt, majd adjuk a leveshez a tejszínt. Botmixerrel vagy turmixgépben keverjük szép simára. Kóstoljuk meg az elkészült ételünket és ha szükséges még ízesítsük sóval és borssal.
Tálaláskor rakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat tányérra a levesbe és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

