Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiol krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez:

  • 70 dkg karfiol (rózsáira szedve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab karfiol levél
  • 1 darab burgonya
  • 10 dkg vaj
  • csipet cayenne bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál fokhagyma granulátum
  • csipet gyömbérpor
  • 2 dl tejszín

A tálaláshoz:

  • reszelt parmezán

Elkészítése

A levelek vastag ereit vágjuk le, a zsenge levélrészeket tartsuk meg, majd mossuk át.

A vajban keverjük el a fűszereket, majd forgassuk bele a karfiolt.

Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk szép aranybarnára minden oldalát a karfiolnak. Nem kell, hogy a serpenyőben süljön teljesen át, mert a levesben fogjuk teljesen puhára főzni.

Amíg a karfiolrózsák pirulnak, addig kevés vajon dinszteljük meg hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és zöld leveleket.

Főzzük puhára a karfiolt és burgonyát kb 15-20 perc alatt, majd adjuk a leveshez a tejszínt. Botmixerrel vagy turmixgépben keverjük szép simára. Kóstoljuk meg az elkészült ételünket és ha szükséges még ízesítsük sóval és borssal.

Tálaláskor rakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat tányérra a levesbe és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiol-kremleves-4/