Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiol leves édesköménnyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 darab édeskömény
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • friss petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál finomliszt
  • kevés olaj
  • 1 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl (elhagyható)
  • só
  • bors

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, az édesköményt 1 cm-es csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig kockákra. A petrezselyemlevelet pedig felaprítjuk.

Egy kisebb fazékban a felmelegített vajon picit megdinszteljük a sárgarépát és az édesköményt (amíg kissé meg nem pirulnak). Felöntjük 1-2 l vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a karfiolt is. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.

Amikor majdnem megfőttek a zöldségek, akkor világos rántást készítünk az olajjal és a liszttel, amit a forró leveshez adunk. Újraforraljuk 3-4 percig és fűszerezzük, ha szükséges és már kész is van.

Aki szereti tejföllel kínálhatja, de nélküle is jó íze van.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiol-leves-edeskomennyel/