Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiol leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy karfiol
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 5 szem burgonya
  • 1 kis dobozos tejföl
  • só
  • ételízesítő
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • petrezselyemzöld
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Elkészítése

A levest úgy készítjük, hogy először a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, valamint fehérrépát tesszük fel főni. Ehhez hozzáadjuk a sót, az ételízesítőt, a petrezselymet, a köményt és a babérlevelet, majd alacsony lángon hagyjuk főni. Amikor a répa már félig megfőtt, beletesszük a rózsákra szedett, megmosott karfiolt. Ezt is hagyjuk kicsit főni, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Ha az is félig megfőtt, akkor elkészítjük a rántást, tejfölös habarást és a pirospaprikával gazdagítjuk a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiol-leves/