Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolkrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (levélkéivel együtt)
  • 2 darab burgonya
  • 1 liter víz (kb)
  • 0,5 teáskanál szerecsendió
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése

A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.

Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.

A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.

A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolkrem-leves/