A karfiolrózsákat megmossuk, majd a húslevesben puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ezután joghurttal behabarjuk, és a petrezselyemlevelek felét hozzáadva még néhány percig forraljuk.
A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk egy evőkanál ecettel és kevés sóval. A tojásokat külön pohárba ütjük. Egy fém merőkanalat a forró vízbe mártunk, hogy átmelegedjen, majd a tojást óvatosan beleengedjük a kanálba. A kanalat lassan mozgatjuk a vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Ízlés szerint 2-3 percig főzzük, attól függően, mennyire szeretnénk lágyra a tojást.
Pirított kenyérszeletekkel és friss petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk. Az ecet enyhén savanykás ízt ad a tojásnak, ami jól kiegészíti a krémes karfiollevest.