Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db karfiolrózsa
  • 3 dl húsleves ( de jó a kocka is)
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • tojás (ahány személyre készül a leves )
  • 1 evőkanál  ecet
  • só
  • pirítós kenyér

Elkészítése

A karfiolrózsákat megmossuk, majd a húslevesben puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ezután joghurttal behabarjuk, és a petrezselyemlevelek felét hozzáadva még néhány percig forraljuk.

A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk egy evőkanál ecettel és kevés sóval. A tojásokat külön pohárba ütjük. Egy fém merőkanalat a forró vízbe mártunk, hogy átmelegedjen, majd a tojást óvatosan beleengedjük a kanálba. A kanalat lassan mozgatjuk a vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Ízlés szerint 2-3 percig főzzük, attól függően, mennyire szeretnénk lágyra a tojást.

Pirított kenyérszeletekkel és friss petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk. Az ecet enyhén savanykás ízt ad a tojásnak, ami jól kiegészíti a krémes karfiollevest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolkremleves-2/