Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol rózsái
  • 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 húsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom és a vajon megpirítom. Felengedem fél liter vízzel és hozzáadom a karfiol rózsákat és a felkockázott burgonyát. Beledobom a húsleveskockát,egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint sózom, borsozom. Amikor puhára főtt 1 evőkanál lisztet összekeverek a főzőtejszínnel és behabarom.Ha túl sűrű lehet még a vizet pótolni.

Amikor készen van botmixerrel összekeverem. De egy-két karfiol rózsát egészben is hagyok és úgy tálalom. Tetejére borsot szórok. Jó étvágyat hozzá!

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolkremleves-3/