Elkészítése
A karfiolról szedjük le a zsenge leveleit. A levelek vastag ereit távolítsuk el, majd a leveleket vágjuk kisebb darabokra. A levelek mellé rakjunk egy nagyobb tálba pár darab kisebb karfiol rózsát is. Mossuk át jó alaposan.
A meghámozott és felaprított hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leveleket, a karfiol rózsát és a burgonyát. Adjunk hozzá 2 liter folyadékot, vegetát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ez lesz a leves alapja.
Főzzük puhára a zöldségeket, majd a karfiol rózsákat szedjük ki egy külön tányérra. A karfiol rózsákat egy serpenyőben grillezzük meg a tálaláshoz.
Adjuk a leves alaphoz a tejszínt, majd turmixoljuk össze. Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült levest a grillezett karfiol rózsával tálaljuk.









