Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiollevél krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db karfiol zsenge levelei (kb 80 dkg-1 kg közötti egész karfiol levelei)
  • 5 db karfiolrózsa
  • 15 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál házi vegeta
  • 2 dl tejszín
  • só
  • bors

Tálaláshoz

  • karfiol rózsa

Elkészítése

A karfiolról szedjük le a zsenge leveleit. A levelek vastag ereit távolítsuk el, majd a leveleket vágjuk kisebb darabokra. A levelek mellé rakjunk egy nagyobb tálba pár darab kisebb karfiol rózsát is. Mossuk át jó alaposan.

A meghámozott és felaprított hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leveleket, a karfiol rózsát és a burgonyát. Adjunk hozzá 2 liter folyadékot, vegetát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ez lesz a leves alapja.

Főzzük puhára a zöldségeket, majd a karfiol rózsákat szedjük ki egy külön tányérra. A karfiol rózsákat egy serpenyőben grillezzük meg a tálaláshoz.

Adjuk a leves alaphoz a tejszínt, majd turmixoljuk össze. Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült levest a grillezett karfiol rózsával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiollevel-kremleves/