Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Karfiolleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolleves egy könnyű, mégis tápláló fogás, amit gyorsan el lehet készíteni, és a család minden tagja örömmel fogyasztja. A karfiol és a sárgarépa finom édes íze a tejföllel és a rántással krémesebbé válik, így egyszerű hétköznapi ebédként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, majd a karikára vágott sárgarépával együtt hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, hozzáadjuk a tyúkhúsleveskockát és kb. fél dl tejet. Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Közben az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a leveshez keverjük.

A tejfölt simára keverjük egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük az edénybe. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, és összeforraljuk.

Tipp

A levest még tartalmasabbá tehetjük, ha egy kevés burgonyát is teszünk bele főzés közben. Tálaláskor friss kenyérrel kínálva igazán laktató fogás lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is