Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • só
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, majd a karikára vágott sárgarépával együtt hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, hozzáadjuk a tyúkhúsleveskockát és kb. fél dl tejet. Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Közben az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a leveshez keverjük.

A tejfölt simára keverjük egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük az edénybe. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, és összeforraljuk.

Tipp

A levest még tartalmasabbá tehetjük, ha egy kevés burgonyát is teszünk bele főzés közben. Tálaláskor friss kenyérrel kínálva igazán laktató fogás lesz.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolleves-2/