Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 nagyobb karfiolrózsa és a karfiol zsengébb levelei (kb 1/2 karfiol) só frissen őrölt bors 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió 1 szál petrezselyem gyökér 100 g főzőtejszín, 1 evőkanál olíva olaj 1 kanál tökmag 1 mokkáskanál tökmagolaj Elkészítése: A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk. Serpenyőben olíva olajon megpirítjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb karfiolrózsa és a karfiol zsengébb levelei (kb 1/2 karfiol)
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 100 g főzőtejszín,
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 kanál tökmag
  • 1 mokkáskanál tökmagolaj


Elkészítése:

A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk.

Serpenyőben olíva olajon megpirítjuk, a karikára vágott petrezselyem gyökérrel együtt. Mikor ezeket kivesszük a serpenyőből, kevés tökmagot pirítunk benne. A karfiolból a leveleket és néhány szebb darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a tökmagot, majd mikor megfőtt a karfiol és a petrezselyem, összeturmixoljuk a főzőtejszínnel együtt. Nem muszáj nagyon krémesre készíteni, jobb ha kicsit darabos marad.

Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a pirított levél és karfiol darabokat és kevés tökmagolajat csorgatunk rá, valamint pirított tökmagot teszünk a tetejére. Adhatunk mellé pirítóst is.
[box style=”info”]Ezzel a főzési eljárással a karfiol megőrzi a roppanósságát, így sokkal élvezetesebb a fogyasztása.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is