Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 1 púpozott ek (gm) liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek (lm) tejföl
  • krémsajt (lm) a tálaláshoz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha szétmállik), félrehúzzuk a tűzhelyről.

A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítünk, majd levesszük ezt is a tűzhelyről. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverjük, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz). Elkeverjük néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk.

Egy kanál krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolleves-4/