Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 1 púpozott ek (gm) liszt
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek (lm) tejföl
- krémsajt (lm) a tálaláshoz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha szétmállik), félrehúzzuk a tűzhelyről.
A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítünk, majd levesszük ezt is a tűzhelyről. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverjük, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz). Elkeverjük néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk.
Egy kanál krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!