Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Karfiolleves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolleves húsgombóccal egy laktató, mégis könnyen elkészíthető fogás. A friss zöldségek, a tejfölös habarással készült leves és a fűszeres húsgombócok együtt egyszerű, házias ízt alkotnak. Ideális hétköznapi ebédre vagy vacsorára.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Eszenyi Edit
Beküldte: 2017.11.26.

Leveshez:

Húsgombóchoz

Húsgombóchoz:

Elkészítése

Leves:

A zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon főzni kezdjük.

Amikor a levesben lévő zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük a tejjel. Addig főzzük, amíg a karfiol is teljesen megpuhul.

Húsgombóc:

A darált húst összekeverjük a reszelt vöröshagymával, a tojással, sóval, kevés borssal és egy csipet szerecsendióval. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőttek, akkor leszűrjük és félretesszük.

Habarás:

A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, végül habarást a leveshez öntjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk.

Tálalás:

A főtt húsgombócokat a leveshez adjuk és friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A húsgombócokat gazdagíthatod apróra vágott petrezselyemmel vagy kevés reszelt sajttal is. Ha szeretnéd, a levest tejszínnel is sűrítheted, így krémesebb lesz az állaga.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Eszenyi Edit
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is