Elkészítése
Leves:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon főzni kezdjük.
Amikor a levesben lévő zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük a tejjel. Addig főzzük, amíg a karfiol is teljesen megpuhul.
Húsgombóc:
A darált húst összekeverjük a reszelt vöröshagymával, a tojással, sóval, kevés borssal és egy csipet szerecsendióval. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőttek, akkor leszűrjük és félretesszük.
Habarás:
A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, végül habarást a leveshez öntjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk.
Tálalás:
A főtt húsgombócokat a leveshez adjuk és friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Tipp:
A húsgombócokat gazdagíthatod apróra vágott petrezselyemmel vagy kevés reszelt sajttal is. Ha szeretnéd, a levest tejszínnel is sűrítheted, így krémesebb lesz az állaga.

