Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolleves húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez:

  • 1 fej karfiol
  • 400 g zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • zsiradék
  • 1 l húsleves alaplé
  • só
  • bors

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió

Húsgombóchoz:

  • só

Elkészítése

Leves:

A zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon főzni kezdjük.

Amikor a levesben lévő zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük a tejjel. Addig főzzük, amíg a karfiol is teljesen megpuhul.

Húsgombóc:

A darált húst összekeverjük a reszelt vöröshagymával, a tojással, sóval, kevés borssal és egy csipet szerecsendióval. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőttek, akkor leszűrjük és félretesszük.

Habarás:

A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, végül habarást a leveshez öntjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk.

Tálalás:

A főtt húsgombócokat a leveshez adjuk és friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A húsgombócokat gazdagíthatod apróra vágott petrezselyemmel vagy kevés reszelt sajttal is. Ha szeretnéd, a levest tejszínnel is sűrítheted, így krémesebb lesz az állaga.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolleves-husgomboccal/