Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg karfiol
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zellerzöld
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek rétesliszt
- 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.
A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.


