Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Karfiolleves petrezselymes galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg karfiol 2 ek zsír 1 ek finomliszt 1 ek ételízesítő, házi 1 fej vöröshagyma 1 kk pirospaprika 1 paradicsom 1 paprika 1 szál zellerzöld 1 pohár tejföl ízlés szerint frissen őrölt bors ízlés szerint só 1 tojás 5 dkg vaj 2-3 ek rétesliszt 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva Elkészítése: A zsíron megdinsztelem a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg karfiol
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek ételízesítő, házi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 pohár tejföl
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek rétesliszt
  • 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva


Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.

Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.

Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.

A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.

Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is