Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolleves vajas galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk édeskömény
  • 1 kk rómaikömény
  • 1 kk pirospaprika
  • só

Galuskához:

  • 5 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 2-3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • só


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A visszamaradt közepéről (torzsa) eltávolítjuk a fás részeket, és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával együtt a zsíron megpirítjuk.

Amikor egy-két darab kezd színesedni, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a többi fűszert, sózzuk és felforraljuk.

Beletesszük a karfiolrózsákat, és puhára főzzük.

Amikor kellően megpuhult, a kétharmadát kiszedjük, a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítjük.

A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát keverünk, beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd visszatesszük bele a karfiolrózsákat, és tálaljuk.

[box style=”info”]Tejfölt kínáljunk mellé.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolleves-vajas-galuskaval/