Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg karfiol
  • 4 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 30 dkg sertéscsont
  • 2 dl tejföl
  • só

Elkészítése

A karfiolt rózsáira bontjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sertéscsontból főzött alapban egy kevés sóval megfőzzük. Ezalatt világos rántást készítünk a lisztből, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, simára keverjük és egy kevés hideg vízzel és a levesbe öntjük. A pró galuskákat főzünk bele, mielőtt levennénk a tűzről belekeverjük a tejfölt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/karfiolleves/