Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelbimbó-krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

 A megsózott kelbimbót vajon megpároljuk. Ha puha lisztezzük, meghintjük petrezselyemzölddel, felengedjük, 1-2 percig forraljuk, majd, szőrszitán átnyomkodjuk. Mély tűzálló tálba a tejszínt összekeverjük a tojás sárgával. A forró levest vékony sugárba hozzáöntjük, közben habverővel kevergetjük, ezután már forralni nem szabad.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kelbimbo-kremleves/