Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg mirelit kelbimbó kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz só, frissen őrölt bors 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés majoránna kevés friss petrezselyem zöld, kevés olíva olaj A habaráshoz: 1 kis pohár tejföl 1 ek liszt A galuskához: 1 tojás 3 ek liszt kevés víz csipet só Elkészítése: A kelbimbót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg mirelit kelbimbó
  • kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kevés majoránna
  • kevés friss petrezselyem zöld,
  • kevés olíva olaj

A habaráshoz:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • kevés víz
  • csipet só


Elkészítése:

A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk.

Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.

Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is