Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg mirelit kelbimbó
- kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
- só, frissen őrölt bors
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- kevés majoránna
- kevés friss petrezselyem zöld,
- kevés olíva olaj
A habaráshoz:
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek liszt
A galuskához:
- 1 tojás
- 3 ek liszt
- kevés víz
- csipet só
Elkészítése:
A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk.
Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.
Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.

