Elkészítése
Hozzávalók:
- 1000 g kelkáposzta
- 300 g burgonya
- 2 tk köménymag
- 2 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt bors
- majoránna
- 50 g zsír
- 3 ek liszt
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).
Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.
Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást:
A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.
[box style=”info”]Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.[/box]

