Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Kelkáposzta főzelék (leves)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta 300 g burgonya 2 tk köménymag 2 tk só 2 gerezd fokhagyma 2 tk őrölt bors majoránna 50 g zsír 3 ek liszt fűszerpaprika Elkészítése: A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni). […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g kelkáposzta
  • 300 g burgonya
  • 2 tk köménymag
  • 2 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt bors
  • majoránna
  • 50 g zsír
  • 3 ek liszt
  • fűszerpaprika


Elkészítése:

A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).

Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.

Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást:

A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.

[box style=”info”]Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is