Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 0,5 gerezd fokhagyma (összezúzva )
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • só
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 pár virsli (karikákra vágva )

Elkészítése

A leveleire szedett, alaposan megmosott kelkáposztát laskára vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Az olajból a liszttel paprikás fokhagymás rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, és a tálba, a tojással elkevert tejfölre öntjük. Főzhetünk bele karikákra vágott virslit, vagy főzhetjük a kelt füstölt hús levében is, kiváló íze lesz tőle. Fokhagyma helyett (ha nem szeretjük) ízesíthetjük a levest majoránnával vagy kaporral.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kelkaposztaleves/