Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 25 dkg sárgarépa
- pár szál zeller/ petrezselyem levél
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- pirospaprika
- olaj
- cukor
- 1-2 ek liszt
- 2-3 liter víz
Elkészítése:
Megtisztítom az összes zöldséget. A hagymát apró kockákra vágom, minimális olajon elkezdem dinsztelni (üvegesre pirítani).
Közben apróra vágom a sárgarépát és a kétféle zöld levelet is. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadom a borsót és a sárgarépát, ízlés szerint sót, és együtt dinsztelem tovább, míg egy kis levet enged. 1-2 evőkanál liszttel meghintem, és összeforgatom, majd az egészet felengedem vízzel. Ekkor teszem hozzá, a cukrot (ez elhagyható) a pirospaprikát, és a zöld fűszereket.
Míg meg nem puhul, addig főzöm.