Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos, gyömbéres sárgarépa krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g sárgarépa hámozva és darabolva
  • 1 fej salotta vagy vöröshagyma hámozva és vékonyra szeletelve
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál kókuszszír vagy olaj (olíva)
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet frissen őrölt feketebors
  • 1 teáskanál friss gyömbér reszelve
  • 200 ml kókusztej
  • 1 liter zöldségalaplé

Elkészítése

Első lépésként megpucoljuk, megmossuk és egyformára daraboljuk a sárgarépát. A hagyma külső héját levesszük és vékonyan felszeleteljük. Lekaparjuk a gyömbér héját egy kávéskanál segítségével, ezután lereszeljük vagy apróra daraboljuk.

Egy edényben felhevítjük a kókuszzsírt alacsony hőfokon, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és addig pirítjuk, amíg kioldódik teljesen a gyömbér illata és íze, ez 1-2 percet vesz igénybe. Vigyázzunk meg ne égjen!

Következő lépésként hozzáadjuk a hagymát, fonnyasztjuk 1-2 percig, vigyázva, hogy ne kapjon színt, mert csak az ízére van szükségünk.

Adjuk hozzá a sárgarépát, kakukkfüvet és rozmaringot és öntsük fel az alaplével. A leves sűrűségét lehet szabályozni kevesebb vagy több alaplé hozzáadásával. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.

Miután megfőtt a répa, hozzáadjuk a kókusztejet és körülbelül 1 percig nagyon alacsony hőfokon főzzük, majd vegyük le a tűzröl.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk le amíg krémes, bársonyos állagú levest kapunk. Ezt követően passzírozzuk át egy sűrű szitán. Ezzel el is készült a levesünk.

Tálaláskor adjunk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet vagy szárított zsemlekockát és kókusztejjel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kokuszos-gyomberes-sargarepa-kremleves/