Hozzávalók:
- 2-3 szál újhagyma
- 35 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 zöldségleves kocka
- 2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 1 lime reszelt héja + a leve
- pár levél citromfű
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- pirított kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre a felhevített olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát és öntsük fel vízzel. Főzzük addig amíg a borsó meg nem puhul.
A citromfüvet aprítsuk fel szórjuk a levesbe és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet.
Forraljuk az egészet össze, ízesítsük sóval, borssal, reszeljük bele a lime héját, facsarjuk hozzá a levét és végül keverjük hozzá a vajat. Kínáljuk pirított kókuszreszelékkel.