Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászhúsos gombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg kolbászhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 darab nagyobb burgonya
  • 2,5 liter húsleves alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Habaráshoz

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1,5 evőkanál tejföl

Elkészítése

A kolbászhúsból formázzunk kisebb gombócokat, majd kevés zsiradékon pirítsuk körül.

A megpirult kolbászgolyókat vegyük ki egy tányérra, majd a kisülő zsírban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.

A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd keverjük el.

A hagymás alapra rakjuk rá a burgonyát és a gombócokat.

Adjuk hozzá az alaplevet, majd főzzünk puhára mindent.

A tejfölben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.

Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, majd forrón tálaljuk tejföllel meglocsolva.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kolbaszhusos-gomboc-leves/