Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg paprikás kolbász
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 közepes póréhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • 3 darab babérlevél

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a babérlevelet, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, és főzni kezdjük.

Közben felszeleteljük a gombát, a póréhagymát és a kolbászt. Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, hozzáadjuk ezeket a leveshez, és együtt főzzük tovább.

A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd a leveshez adjuk, hogy besűrűsödjön. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a kolbász mellé tehetünk egy kevés erős paprikát vagy csípős paprikakrémet is. A levest friss, ropogós kenyérrel érdemes kínálni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kolbaszleves/